Mini Urnen

Een bijzondere categorie urnen die vaak gerekend wordt tot de sieraden die bestemd zijn om een heel klein beetje as van een overleden dierbare in te bewaren zijn mini urnen. Dat dit gebeurd komt omdat ook in deze urnen slechts een heel klein beetje as bewaard kan worden en ze meer als sieraad gezien worden die men niet draagt maar ter decoratie neer zet.

Het in niet voor iedereen weggelegd om assieraden te dragen waarin een beetje as van een overledene in opgeborgen zit. Er zijn zelfs mensen die het luguber vinden om as op hun lichaam te dragen en voor die mensen die ook nog eens geen grote urn neer willen zetten is de assieraden urn een goede oplossing. De grote overeenkomst tussen assieraden en deze urnen is dat u er slechts een klein beetje as in op kunt bergen. Natuurlijk zult u in mini urnen veel meer as te stoppen als in assieraden, maar in vergelijking met normale urnen kunt u natuurlijk slechts een fractie van de as opbergen. Dit betekend net als bij het assieraden kopen dat u een oplossing zult moeten vinden voor de rest van de as dat er dus niet in past. Bij het uitzoeken van urnen mini uitvoeringen kiezen zal u echter wel een groot aantal andere mogelijkheden opleveren die u bij de sieraden voor as die u kunt dragen niet hebt. Hierbij moet u denken aan uitvoeringen die u neer kunt zetten als decoratie in uw interieur. Vrijwel iedereen zal dit soort zaken hebben staan maar kleine urnen met de as van een dierbare zullen een heel speciaal item vormen.

Net als bij het uitzoeken van normale urnen zult u goed moeten kijken van welk materiaal en in welke vorm u een urn assieraad wilt aanschaffen. Dit is nodig omdat u de urn ergens in uw interieur neer wilt gaan zetten en hoe klein ze ook zijn, ze kunnen toch erg bepalend zijn als ze uit de toon vallen. Over het algemeen hoeft u daar niet zo heel erg bang voor te zijn omdat ze vanwege de afmetingen niet erg op zullen vallen maar een volledig afwijkende vorm of kleur kan de mini urnen tot een doorn in het oog maken. Dit zal eventueel anders worden als u besluit om de urn in een huisaltaar neer te zetten, de urn zal dan immers op een aparte plek staan. U moet dan vooral gaan voor kleine urnen waaraan u uw beste herinneringen kunt verbinden en u niet druk maken over de uitvoering wat betreft de vormgeving, het materiaal en de kleur. Het assortiment waaruit u bij een urnshop online assieraden kopen kunt zal u dan erg veel mogelijkheden bieden bij het uitzoeken van een passende urn. U kunt mini urnen kiezen die meer een traditionele urn vorm hebben en die vaak deel uitmaken van een bepaalde serie urnen. Deze zijn veelal van messing gemaakt omdat messing een zeer bruikbaar materiaal is dat een hoge sterkte bij een dunne wand dikte biedt en dat is ideaal voor het maken van een assieraden urn.

Zodra u bij het uitzoeken van urnen mini modellen kiest zult u soms beginnen met een keuze te maken uit de verschuillende materialen. Het kiezen voor het eerder genoemde messing heeft als voordeel dat er buitengewoon veel mogelijkheden voor de vormgeving zijn. Ook wat betreft de mogelijkheden voor de afwerking is messing ongeƫvenaard omdat het door middel van schilderen, etsen, graveren en vele andere manieren of combinaties van manieren afgewerkt kan worden. Een ander metaal dat ook vaal gebruikt wordt is RVS, een RVS urn assieraad zal de bijzondere eigenschappen van RVS combineren met de praktische oplossing van een urn van een veel kleiner formaat. Een materiaal dat zich ook goed leent is glas en de uitvoeringen die u hiervan in het assortiment aan zult treffen worden gekenmerkt door het bijzondere kleurgebruik. De glazen mini urnen zullen soms felle kleuren hebben terwijl andere uitvoeringen weer veel meer rustiger kleuren tonen. De keuze die u zult hebben is enorm uitgebreid en zal zich zeker niet tot het bovenstaande beperken. Een materiaal als messing is voor veel verschillende modellen toegepast en zult u terug zien bij de traditioneel vormgegeven urnen maar ook bij de kleine urnen uit de Teardrop serie en de serie hartjes urnen. Hiernaast is natuurlijk ook keramiek altijd een materiaal dat voor het maken van assieraden urn uitvoeringen wellicht niet voor de hand ligt maar wel goed toepasbaar zal zijn.